جستجو
فیلترها
Close

آنچه باید درباره انواع اسیدهای لایه بردار بدانیم

در رژیم مراقبت از پوست برای داشتن پوستی یکدست، هموار و بدون لک و نقاط تیره، معمولا گذرمان به محصولات مراقبتی از جمله کرم ها و لوسیون های حاوی مواد موثر لایه بردار افتاده است و به اصطلاحاتی از جمله AHA و BHA و LHA و... برخورد کرده ایم. در این مقاله با انواع این مواد موثره و تفاوت های هر یک آشنا می شویم و خواهیم دید کدام یک متناسب با ویژگی های پوستمان است.

1- AHA آلفا هیدروکسی اسید
آلفا هیدروکسی اسید که با عنوان اسید میوه نیز شناخته می شود از میوه ها، شیر، خشکبار یا قندها حاصل می شود. AHA دارای فرمول محلول در آب است و یک ترکیب آب دوست و جاذب آب محسوب می شود. آلفا هیدروکسی اکسید دارای انواع مختلفی است که در فرایند مراقبت از پوست، برای از بین بردن پیوندهای بین سلول ها کار می کنند تا لایه برداری راحت تر انجام شود. در ادامه انواع AHA را بررسی می کنیم.
گلیکولیک اسید: از قندها بدست می آید و با کنترل تولید سبوم به کنترل چربی پوست کمک می کند.
مالیک اسید: از سیب بدست می آید و به آبرسانی، تسکین و ترمیم بافت پوست کمک می کند.
تارتاریک اسید: از انگور بدست می آید و به عنوان یک آنتی اکسیدان محافظت کننده پوست با خواص ضدپیری و مقابله کننده با رادیکال های آزاد است.
مندلیک اسید: از بادام تلخ بدست می آید و برای رفع مشکلات رنگدانه های پوست و رفع لک مورد استفاده قرار می گیرد.
سیتریک اسید: از مرکبات و ذرت بدست می آید و دارای خواص ضدپیری، روشن کنندگی، افزایش ضخامت لایه اپیدرم و فربگی و افزایش انعطاف پذیری پوست است.
لاکتیک اسید: از قندهای شیر بدست می آید و دارای خواص ضد میکروبی و آبرسانی پوست است و به مهار رنگدانه های قهوه ای کمک می کند. علاوه بر این لاکتیک اسید به لایه برداری کمک کرده و pH پوست را تنظیم می کند.
در فرایند مراقبت از پوست انواع AHA برای افزایش روشنایی پوست از طریق لایه برداری، به نوسازی و تجدید سلولی کمک می کنند. سیتریک اسید و لاکتیک اسید به دلیل سازگاری و داشتن مزایای متعدد از جمله سودمندترین و محبوب ترین ها هستند.
2- BHA بتا هیدروکسی اسید
بتا هیدروکسی اسید از پوست درخت بید، روغن گیاهان چهارفصل و شیره درخت توس گرفته می شود. رایج ترین BHA سالیسیلیک اسید با خواص آنتی باکتریال است. به دلیل خاصیت لیپوفیلیک (جذب چربی) و کراتولیتیک (برای نرم کنندگی و بهبود اتصال به رطوبت) به طور گسترده ای در محصولات کنترل چربی و آکنه استفاده می شود. این ماده قادر است به چربی های موجود در پوست نفوذ کرده و منافذ اضافی و سلولهای مرده پوست را پاکسازی کند. بتا هیدروکسی اسید محلول در روغن است.
3- PHA پلی هیدروکسی اسید
پلی هیدروکسی اسید عملکردی مشابه AHA دارد اما به دلیل اندازه مولکولی بزرگتر، ملایم تر است و تحریک پذیری کمتری دارد. این باعث می شود PHA در درمان انواع پوست های حساس مستعد تحریک بسیار مفید باشد. PHA دارای مزایای ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است و کمک کننده به لایه برداری پوست است. برخی از PHA های رایج عبارتند از:
لاکتوبیونیک اسید: از لاکتوز بدست می آید و دارای خواص مرطوب کنندگی، آنتی اکسیدانی و تسکین دهندگی است. لاکتوبیونیک به اندازه کافی ملایم است و برای پوست های خشک و حساس مناسب است.
گالاکتوز: قندی است که در بافت های پیوندی جاذب آب استفاده می شود و برای سنتز کلاژن استفاده می شود. این ماده یک ترکیب عالی برای ترمیم زخم و بهبود پوست است.
گلوکونیک اسید: به طور طبیعی در سلول ها وجود دارد و یگ آنتی اکسیدان و ضد التهاب است و همچنین دارای خواص AHA می باشد.
4- LHA لیپو هیدروکسی اسید
لیپو هیدروکسی اسید نوعی BHA است که شبیه اسید سالیسیلیک می باشد اما جذب کننده بیشتر چربی است. LHA به عمق کمتری به سلول ها نفوذ می کنند و pH آن با پوست برابر است (5.5)، این باعث می شود LHA بسیار ملایم و بدون تحریک باشد و برای پوست های حساس بسیار مناسب است. لیپو هیدروکسی اسید دارای خواص ضدالتهاب و آنتی باکتریال است و در رفع انسداد منافذ و افزایش تولید سلول کمک می کند.
از آنجایی که AHA محلول در آب است، بهتر است روی پوست تمیز و کاملاً خشک استفاده شود. هرگونه رطوبت روی پوست مزایا و نتایج آن را کاهش می دهد. BHA محلول در روغن، باید روی پوستی که تازه تمیز و خشک شده استفاده شود. قبل از استفاده از مرطوب کننده ها BHA را استفاده کنید و یک یا دو دقیقه فرصت دهید تا عمل کند.
انصراف از نظر
آرشیو بلاگ